Ζέρβας: «Ναι» στη μετονομασία κεντρικής οδού της Θεσσαλονίκης σε Λεωφόρο Εβραίων Μαρτύρων

30 Ιανουαρίου, 2023


Το ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας«Αγκαλιάζουμε την πρόταση της Ισραηλιτικής Κοινότητας και του εκπρόσωπου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη Λεόν Σαλτιέλ για τη μετονομασία μιας κεντρικής οδού της Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερο συμβολισμό, σε λεωφόρο Εβραίων Μαρτύρων».Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στον χαιρετισμό που απηύ…

Το ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

«Αγκαλιάζουμε την πρόταση της Ισραηλιτικής Κοινότητας και του εκπρόσωπου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη Λεόν Σαλτιέλ για τη μετονομασία μιας κεντρικής οδού της Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερο συμβολισμό, σε λεωφόρο Εβραίων Μαρτύρων».

Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα (29/01) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαuτώματος.

«Η Θεσσαλονίκη θυμάται, οι Έλληνες θυμούνται. Δεν θα επιτρέψουμε -δεν μπορούμε να επιτρέψουμε- αυτή η θηριωδία να ξεχαστεί. Είναι μια ιερή δέσμευση, όχι προς τους απογόνους μόνο των μαρτύρων, αλλά απέναντι στην ίδια την ανθρωπότητα», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η ημέρα μνήμης και τιμής θα πρέπει να συνοδεύεται και από ουσιαστικά έργα».

Σε αυτό το πλαίσιο έκανε γνωστό ότι πολύ σύντομα -μέσα στον Φεβρουάριο- αναμένεται η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαuτώματος, έργο το οποίο προχωρά με την καθοριστική συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης, που παραχώρησε πάνω από 10 στρέμματα για την ανάπτυξη του Μουσείου, επιλύοντας σημαντικά θέματα χωροταξικά, στάθμευσης κ.ά.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε τον σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου 100 στρεμμάτων πλησίον του Μουσείου, το οποίο θα περιλαμβάνει τη διαδρομή που ακολουθεί η Πορεία Μνήμης, «μια πορεία με δείκτες μνήμης και με ορόσημα της ιστορίας των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την πλατεία Ελευθερίας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε τη δέσμευση για δημιουργία πάρκου μνήμης και αναψυχής με αυτονόητη την κεντρική θέση του Μνημείου Ολοκαuτώματος. Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και στην πρόταση που υποβλήθηκε από κοινού με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για την επίσημη αναγνώριση στην Ελλάδα της 6ης Μαρτίου ως Ημέρας Μνήμης των Δικαίων.

Διαβάστε επίσης:

Ζέρβας: Η ακύρωση μετονομασίας της Οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, είναι απαράδεκτη

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.